Keukenkraan 2018-10-24T11:14:40+00:00

Keukenkraan

Welke keukenkraan past het beste bij uw keuken?

Het uitzoeken van een goede keukenkraan kan een lastige opgave zijn, vooral als u niet helemaal zeker weet wat u zoekt. Er zijn veel merken, kleuren, opties en verschillende design keuzes. Idealiter brengt u een bezoekje aan een bouwmarkt of sanitair speciaalzaak bij u in de buurt. Bekende bouwmarkten zoals gamma, praxis of karwei bieden vaak een ruim assortiment keukenkranen,  zo krijgt u meteen een beeld van de beschikbare mogelijkheden. Let wel, bouwmarkt kwaliteit kan verschillen van de kwaliteit die wordt aangeboden bij sanitair specialisten of bij een merk zoals Grohe zelf.

De meeste keukenkranen worden direct op een aanrechtblad geplaatst. Het kan echter voorkomen dat uw kraan op de muur gemonteerd moet worden of misschien wel op de omranding van uw gootsteen. Keukenkranen zijn verkrijgbaar met verschillende opties en diverse soorten buisuitlopen.

Opties en buisuitlopen

Keukenkraan met lage uitloop:
Een keukenkraan met lage uitloop is minder aanwezig in uw keuken en heeft als grootste pluspunt dat deze over het algemeen minder spetters veroorzaakt tijdens gebruik. Het nadeel van een lage uitloop is dat het vullen van een emmer of hoge vaas een stuk lastiger is.

Keukenkraan met medium uitloop:
De medium uitloop is, zoals de naam al doet vermoeden, een kruising tussen een hoge en lage uitloop, oftewel een tussenweg.

Keukenkraan met hoge uitloop:
Een keukenkraan met hoge uitloop is vaak meer wendbaar en geeft u meer werkruimte. Zo plaatst u makkelijk een emmer, of vaas onder uw kraan en wanneer u een grote pan moet vullen is dit ook geen probleem. Het nadeel van een hoge uitloop is dat het water van een hogere positie naar beneden stroomt wat natuurlijk meer spetters met zich meebrengt.

Keukenkraan met uittrekbare uitloop
Opzoek naar meer flexibiliteit? Kies dan voor een keukenkraan met handdouche, de uittrekbare uitloop vergroot uw werkruimte en biedt u maximale flexibiliteit. Zo kunt u emmers en pannen vullen maar ook alle hoekjes van de spoelbak bereiken. Ook ideaal wanneer uw kraan dichtbij een muur is geplaatst waardoor de wendbaarheid van de normale uitloop wordt geblokkeerd.

Kokend water kraan
Een kokend water kraan geeft u direct beschikking over kokend water. Dit klinkt als een dure oplossing maar in werkelijkheid is een kokend water kraan vaak energie en kosten besparend. U gebruikt immers alleen het water wat u nodig heeft, bij een waterkoker wordt er veelal flink meer water opgewarmd. Daarnaast maakt u ook geen gebruik meer van uw combi-ketel en/of waterkoker wanneer u warm of kokend water nodig heeft.

Keukenkraan met bruisend water
Gefilterd en/of koolzuurhoudend water uit de kraan, iets wat bij veel restaurants en andere horecagelegenheden al langer gebruikt wordt. Tegenwoordig ook beschikbaar voor de normale keuken. Ideaal wanneer u veel gekoeld en/of bruisend water drinkt.

Keukenkraan kopen

Natuurlijk zijn er veel meer aanbieders online te vinden. Voor een ruim overzicht aan verschillende aanbieders kunt u bijvoorbeeld een kijkje nemen op één van de volgende sites; Wonen of Keuken. Deze websites bieden een ruim overzicht aan verschillende categorieën waaronder ook keuken specialisten, keukenapparatuur kokend water kranen en normale keukenkranen.

Waterbesparing

Een “bewuste keuze” bij de aanschaf van een keukenkraan kan het milieu en uw portemonnee ten goede komen. Steed meer fabrikanten brengen waterbesparende kranen uit die aanzienlijk minder water verbruiken dan een normaal kraan. Neem bijvoorbeeld de Grohe Minta keukenkraan; deze kraan beschikt over GROHE Ecojoy technologie. GROHE EcoJoy beperkt de doorstroom van het water zonder comfort in te leveren. Hierdoor is het verbruik bij vol gebruik slechts 5,7 liter water per minuut, een normale kraan laat maar liefst 10 tot 12 liter water per minuut door. Goed voor het milieu en uw portemonnee! Bekijk hier meer waterbesparingstips.