Koolzuurhoudend water uit de kraan 2019-12-17T14:32:17+00:00

Koolzuurhoudend water uit de kraan

Quooker Cube, koolzuurhoudend water uit de kraan

Gefilterd en/of koolzuurhoudend water uit de kraan, iets wat bij veel restaurants en andere horecagelegenheden al langer gebruikt wordt. Tegenwoordig ook beschikbaar voor de normale keuken.

Zonder twijfel is de mensheid vandaag de dag veel bewuster van gezondheid. Natuurlijk zijn er enkele ongelooflijke vorderingen geboekt in de gezondheidszorg, medisch onderzoek en onze algemene kwaliteit van leven is de afgelopen 20 jaar verbeterd, maar we worden ook regelmatig herinnerd aan de gevaren van schadelijke producten. Als u ervoor kiest om een ​​gefilterde waterkraan in uw keuken te installeren, kunt u er zeker van zijn dat het water dat u en/of uw gezin drinkt volledig vrij is van schadelijke bacteriën.

Welke gezonde beslissingen u ook neemt, bewust of onbewust, uw keuken is het centrum van al uw gezonde kook-, eet- en drinkactiviteiten! Daarom worden gadgets meer een functie in een keuken, zoals keukenkranen met ingebouwde waterfilters of zelfs een koolzuur toevoeging voor fris en bruisend water.

Smaak verschil

Wat is het verschil in smaak tussen gefilterd en ongefilterd water? Water is water, maar als u regelmatig water van een ongefilterde waterkraan drinkt, kunt u een enigszins metaalachtige smaak opmerken. Deze smaak wordt veroorzaakt door een combinatie van chloor, kalk en andere microscopische onzuiverheden van het organisme in leidingwater. Het zal u niet per se direct schaden, maar gefilterd water is gezonder omdat het minder chloor en kalkaanslag levert. Met een filter krijgt u dus minder “hard” water en bent u gelijk van het kalk af, gezonder en frisser.

Gefilterd water heeft niet alleen een betere smaak, het is ook ideaal om mee te koken. Daarnaast voorkomt het kalk aanslag in uw waterkoker en koffieapparaat.

Koolzuurhoudend water / bruisend water

Bruisend water uit de kraan is een optie die behoorlijk kostenbesparend is wanneer u veel spa rood of groen drinkt. Met een bruisend water kraan kunt u koel, koolzuurhoudend water direct uit de kraan tappen.

De kraan staat in verbinding met een koolzuurfles en een koelsysteem. Wanneer u de bruisend water functie activeert wordt het gefilterde leidingwater met koolzuur gemengd, zo kunt u genieten van fris buisend water en behoren de flessen spa uit de koelkast tot de verleden tijd. Makkelijk, kosten besparend en goed voor het milieu.

Wel is het raadzaam om opzoek te gaan naar een dealer in de buurt waar u het water daadwerkelijk kunt proeven. Er zijn immers veel verschillende aanbieders op de markt waarvan de één nou eenmaal anders smaakt dan de ander. Zo bent u zeker dat u de juiste keuze maakt!

Een bruisend water kraan is ook ideale oplossing voor op kantoor!

Topmerken
De kranen die wij aanraden zijn de; Quooker Cube en Grohe Blue. Beide kranen zijn energie zuinig, voorzien van een filter, een koelsysteem en voorzien van een koolzuurreservoir. De Grohe blue heeft als voordeel dat deze ook aangesloten kan worden op een grotere koolzuurfles, ideaal voor op kantoor of bij veelvuldig gebruik. De Quooker Cube heeft als voordeel dat deze ook als kokend water kraan dient. Hiermee bespaart u ruimte op uw aanrechtblad en voorkomt u het boren van een extra gat. Oftewel, ideaal voor thuis!